Over de Rooij Regie

Home > Over de Rooij Regie


Gijs de Rooij

Gijs de Rooij is werkzaam als theatermaker, regisseur, regie begeleider en beoordelaar in de omgeving Noord-Brabant, Zuid-Holland en Zeeland. Na zijn afstuderen als professioneel regisseur voor amateurspelers werkt hij met verschillende theatergezelschappen, zowel in het theater als op locatie. Daarnaast geeft hij diverse workshops op maat. Verder speelt hij zelf nog bij het toneelgezelschap De Roosendaalse Comedie. Kortom: theater is zijn thuis, zijn passie.


Gijs is een enthousiast en betrokken theatermaker en regisseur. Binnen elke discipline zet Gijs zich voor 100 % in. Hij denkt in mogelijkheden en vindt het belangrijk dat iedereen zich fijn voelt in de groep en op de werkvloer.


Prijzen en nominaties

Gijs heeft in 2010 voor zijn werk als regisseur De Roosendaalse Cultuurprijs gewonnen en hij is als auteur en regisseur in 2012 landelijk genomineerd voor De Gouden Pepernoot met de sinterklaasmusical 'In de Manenschijn'. De voorstelling 'Diep in het bos' is in 2019 onder zijn regie genomineerd voor De Rabobank Cultuurprijs.

MEER Over de Rooij Regie