THEATER
REGIE

Home > Aanbod > Theater Regie

Regisseur

Het is voor acteurs soms moeilijk om met een helikopterview naar zichzelf te kunnen kijken. Een regisseur biedt dan uitkomst.

De Rooij Regie is inzetbaar voor kleine en grote producties, voor theater op locatie of in de schouwburg. De Rooij Regie neemt graag de regie over het creatieve proces, waarbij kwaliteit en spelplezier samengaan.

De Rooij Regie overziet en bewaakt de doelen en wensen binnen het totaalplaatje, zodat het uiteindelijke product: - de voorstelling -, de Kers op de taart is.

Kun je een regisseur gebruiken? De Rooij Regie helpt je graag verder.

Wie ben ik als Regisseur

Ik ben een betrokken regisseur en ik werk vanuit de kwaliteiten van de spelers. Het is belangrijk dat iedereen zich fijn voelt in de groep en op de speelvloer. Daarnaast ben ik een harde werker en verlang dit ook van de spelers. Ik denk in mogelijkheden. Ik vind het proces zo mogelijk nog belangrijker dan het product. Stoeien met elkaar over kleine of grote dingen: theater maken is een teamsport. Met elkaar vanuit niets een hele voorstelling maken dat is zo iets fantastisch: dat geeft mij elke repetitie en elke uitvoering energie!

Speerpunten

Ik wil geraakt worden als regisseur. Ik wil, als ik mijn ogen sluit, kunnen geloven wat ik hoor. En daarna wil ik kunnen geloven wat ik zie, om vervolgens te voelen dat het klopt. Wanneer ik geraakt ben, zijn de acteurs dat vaak ook en is de inspiratie geboren.Tekstbeleving, intonatie en fysiek bewustzijn zijn dan ook voor mij belangrijke speerpunten binnen mijn regie.

Ik werk vaak vanuit een bestaande tekst, maar schrijf ook regelmatig zelf teksten.

Als theatermaker laat ik mij graag inspireren door het werken op bijzondere locaties.

Handtekening

Ik heb veel aandacht voor detail. Als artistiek leider vind ik het ontzettend belangrijk dat alle disciplines samenkomen tot de kern van de voorstelling: de premisse. Ik laat niets aan het toeval over, alles móet kloppen. Mijn handtekening als theatermaker zie je terug binnen mijn regie, maar zeker ook binnen de vormgeving en het geluid - en lichtplan: disciplines, waarmee ik veel affiniteit heb.VOORSTELLINGEN Binnenkort

BloemStuk

30-31 maart en 01 april 2023

De tragikomedie BloemStuk laat op een luchtige manier zien wat ziekzijn met jouzelf en je omgeving doet.

Revue

Juni 2023

De Rooij Regie werkt hard mee aan een heuse Revue in de grote zaal van Schouwburg De Kring Roosendaal.

Gelukkig Nieuwjaar?!

15-16-17 Juni 2023

Oud en Nieuw vieren met je vrienden tijdens een weekend weg. Onvergetelijk toch?

VOORSTELLINGEN Recent geregisseerd